„Еуровиа“ доби уште еден тендер од над 1 милион евра – Ќе регулира дел од одводниот канал во Арачиново

Друштвото за градежништво, трговија и услуги „Еуровиа“ од  Желино за повеќе од 1 милион евра ќе регулира дел од одводниот канал во Арачиново. Министерството за животна средина и просторно планирање ја избра оваа компанија на тендерот на кој се бараше најниска понуда.

Вредноста на договорот е 63.888.215 денари или 1.038.833 евра.

На тендерот учествувале уште две компании „Вардарградба“ од Трубарево и „Ленди груп“ од Скопје, но работата ја доби познатиот донатор на ДУИ.

Според она што е објавено на поратлот е-набавки, на тендерот највисокатаа добиена понуда била 65.906.067 денари, а најниската понуда изнесувала 55.142.554 денари.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ