Го паметите ли Зоран Ванев? Сега е доктор по природна медицина

Го паметите ли Зоран Ванев? Сега е доктор по природна медицина

Зоран Ванев, пејач oд Македонија, се прослави на музичкаta сцена со хитовите „Јужна пруга“ „Ангела“ „Лила“. Иако доминираше во поп музиката, пејачот во еден момент целосно се пензионираше и ја промени професијата.

Се пресели во Швајцарија, каде што основа семејство и се сврте кон други работи. Денеска се занимава со здравствено осигурување, но сепак не ја заборава музиката. Како што вели, сега настапува само каде што сака и повеќе не е толку активен.

Дипломирал на Природно-медицинскиот факултет и станалапризнат доктор по природна медицина во Швајцарија.

– Имам и дополнителна професија, но музиката ми останува како вроден ген и секогаш ќе се трудам да бидам активен, макар и малку. За дополнителна професија, која ми беше главна професија во последните четири години, а тоа е дека дипломирав на Природно-медицинскиот факултет и станав признат доктор по природна медицина во Швајцарија

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ