Масовни гужви предизвикуваат хаос на граничните премини Богородица и Табановце – голем број граѓани го користат продолжениот викенд за посета на туристичките центри

Масовни гужви предизвикуваат хаос на граничните премини Богородица и Табановце – голем број граѓани го користат продолжениот викенд за посета на туристичките центри

Густ сообраќај на граничните премини Богородица и Табановце

Утринава на граничните премини Богородица и Табановце се создадоа масовни гужви и сообраќај на возила. Според видео снимките од Јавното претпријатие за државни патишта, редиците возила на овие гранични премини биле значителни.

Илјадници патници на Богородица

Од вчера до 10:00 часот до 10:00 часот денеска МВР извести дека на ГП Богородица за влез во Република Македонија се пријавиле 3.444 патници. Дополнително, за излез од државата се пријавени 12.394, со што вкупниот број на патници за влез и за излез се искачи на 15.838 граѓани.

Зголемен број на патувања поради продолжен викенд

Голем број граѓани го користат продолжениот викенд за посета на туристичките центри. Најфреквентен граничен премин е оној што води кон југ, каде патниците се соочуваат со чекање од повеќе од еден час во долги редици.

Заеднички метеж за време на викендите и празниците

За време на викендите и празниците вообичаен е метежот на граничните премини Табановце и Богородица. Се очекува гужвите да опстојат и до недела.

Со оглед на тековната ситуација, на патниците им се препорачува да планираат потенцијални доцнења. МВР и Јавното претпријатие за државни патишта работат на управување со густиот сообраќај и минимизирање на времето на чекање.

Со разбирање на овие услови, граѓаните можат подобро да се подготват за нивните патувања, обезбедувајќи понепречено патување и покрај големиот обем на сообраќај.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ