Николоски – Клајн: Време е за модернација на патната и железничката инфраструктура

Николоски – Клајн: Време е за модернација на патната и железничката инфраструктура

Неговата објава ја пренесуваме во продолжение:

Денеска остварив работна средба со Амбасадорот на Унгарија, Андраш Клајн.
На средбата разменивме информации околу искуствата за модернизација на регионалната инфраструктура, со посебен фокус на патната и железничката инфраструктура.
Во Унгарија гледаме како долгогодишен партнер и пријател и огромна е поддршката што ја овозможува Унгарија за евроинтегративниот процес како врвен приоритет.
Се согласивме за натамошно зајакнување на билатералните односи и интензивирање на соработката во области од заеднички интерес за двете земји, пишува Николоски.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ