Новата цена на парното ќе ја дознаеме во септември

Директорот на ЕСМ, Васко Стефанов, очекува во почетокот или средината на септември да се знае цената на парното греење.

Според него, АД ЕСМ е целосно подготвена за новата грејна сезона. Ремонтните активности се во тек и се очекува да завршат некаде на крајот на септември – почетокот на октомври со што сите производни капацитети ќе бидат ставени во функција.

Стефанов се надева и дека ќе продолжи поддршката од Владата со цел, како што напомена, ЕСМ да работи продуктивно, во интерес на граѓаните, за цената да не се зголемува и да нема рестрикции.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ