Од полноќ ново поскапување на горивата

Од полноќ ново поскапување на горивата

Регулаторната Комисија за Енергетика објави дека од вечерва на полноќ цените на горивата ќе се зголемат.

Во согласност со методологијата која РКЕ ја користи за пресметка на цените на горивата, од вечерва на полноќ малопродажните цени се зголемуваат во просек за 2.19%. Цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за по 1 денар. Еден литар 95-октански бензин ќе чини 88.00 денари, додека еден литар 98-октански бензин ќе чини 90.50 денари.

Зголемувањето на цената на дизелот е позначително – дизелот ќе поскапи за 2.50 денари и еден литар дизел ќе чини 83.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ