Повик за Македонците во Албанија на пописот слободно да се изјаснат како Македонци

Во Албанија денеска почнува пописот на населението, 12-ти по ред од кога Албанија е прогласена за независна држава во 1912 година и се случува 100 години по првиот попис, спроведен во 1923 година, објави Експрес.

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ