РФМ имала рекорден буџет во 2022 година!

Ракометната федерација на Македонија во 2002 година имала рекорден буџет од речиси 3 милиони евра (184.274.611 денари) со кои располагала и ги извршувала своите активности. Според завршната сметка на федерацијата овој буџет во најголем дел бил реализиран, односно расходите се 166.280.384 денари.

Во 2022 година РФМ имаше многу активности, особено со националните репрезентации кои настапуваа на ЕП, младинскки квалифкации, беа домаќини на сениорско ЕП….

И РФМ Маркетинк, фирмата основата од РФМ остварила добивка, односно од 263.000 пред оданочување.

На собранието на РФМ што е во тек, се присутни 47 делегати.Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ

Ваљадолид се збогува со Дарко Димитриевски

Македонскиот интернационалец Дарко Димитриевски во новата сезона ќе...

Хрватска со нов селектор против Македонија на ЕП

Младинската репрезентација на Хрватска ќе има нов селектор...