Забава

Сондата на НАСА, со преимерок од астероидот Бену, безбедно слета на Земјата

Сондата „ОСИРИС-Рекс“ на НАСА слета на Земјата, во американската сојузна држава Јута, со помош...

Секоја боја во пастата за заби има своja улога

Многу луѓе ја опишуваат пастата за заби како тробојна смеса што се става на...

Ретка банкнота од 10.000 долари продадена на аукција за 480.000 долари

Ретка банкнота од десет илјади долари од периодот по колапсот на Њујоршката берза пред...

Ретро е во мода: ВХС касетите се враќаат

VHS лентите се продаваат за над 17.000 евра на eBay, а класиците од детството...