Колумна: Засади пратеник, засади ја иднината

Мајка се искина. Битиса од нервоза. Р`жеше ко пес в кафез з`ш нејните другачки, пензинерки хрватици биле на концерт на Лепа Брена и палардисвеле по оградите се качвеле и коси корнеле. Не можев никако да ја смирам. Море се издепилира, бразилиан ваксинг напрај, та веѓи затегна, мустаци избричи, а јас не ја пуштив.

Малку се насекира шо неколку другари завршиле на брза помош ама пак не ѝ згасна љутината. Јас, викат, да не одам таму? Та прслуци да не извам да и ги фрлам на Брена, арам да ти е. То другарите нејзини пред да колабирет и да се наденет по оградите, гашчи слеквеле, в нос на Фахрета ѝ ги фрлале а та носот закопан во нив, та мисирај однапред та одназад…лом било. И ме опомена. За ова можда ќе простела, ама ми рече обавезно за нова година да ја пуштем со пријателите Демир Хисар. Лудница ќе било.

И ќе ја пуштам. Не штедам. Нек си поминит убо жената. Ко мојше државава да го ослободит Мијалкова, да му ја поништит казната, заради то да си бидит со другарките со мама во Демир Хисар, е з`ш јас на мајка да не ја праатам. Ај шо го ослободија туку сега и пари мојт да му должиме. Мада ќе се префатиме со дел шо му дадовме за К-15, платени викенди, два оброци и фризер , ама как да е ќе имаме за давање.

Мојт и ова да е причина предвремнеион да барат избори. З`ш како тргна Мицале мојт да побарат предвремени за да ме менит од син на мајка з`ш не ја пуштив на Брена. Само си пратит тој и барат предвремени. Јас не знам како не му е страв и на Тачета ко изјави дека премостени се главните проблеми за завршвење на патот Кичево – Охрид. Мојт и за то да побарат предвремени. И за то шо не се градит и за то шо се се градит. Абе да се барат.

Еве сега на ред му е Данела. Едно време му беше мајка на градот сега не ја рачунат ни за присестра. Тој не е крив шо ја поддржа Данела туку СДСМ шо со сила го натера да вервит во неа. Јас да сум ко предвременион ќе барам и предвремени за да го мениме и Славчето метеорологон. Ам ај а да му се прднам. Од неделата ждригат дека ќе имат снег, а вторник сме и абер немат. Море предвремени и за Господ ако требит, само Мице и другарите да дојдат на власт.

Тук види вака. За Тачета ако тој не побарат јас ќе побарам. Со еден збор ги реши препреките за светскиот автопат и ги шина сите научници со си нив и Итар Пејо. Основните причини до сега шо беа, беа ветрот и маглата. Поточно стерео проблемот. Ветрот во магла. И Таче дувна…..ги снема. Ко ќе р`снат сега работнициве изгреј сонце, бам километар, изгреј сонце две траки, три, браници…..Абре само ради то требит да го напрает патот. Да немат предвремени. Не оти е некоја причина шо изгинаа луѓе ко комарци на лустер туку изборите, власт да се имат е најголемата причина шо требит да прајме или да не прајме.

Пред предвремено да ја завршам колумнава морам да ѝ се заблагодарам на Британската амбасада. На чело со Метју Лосон ќе се засадвет 13 000 садници на автохтони видови. Мада ваква помош не ни е потребна. Ние како свесен народ загрижен за својата иднина, секои четири години, засадвиме по 120 дрва во и околу парламентон. Без да не терат некој. Самоиницијативно.

ЏИМИ

Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите.

© Ohridnews.com. All rights reserved.
The content of this article, should not be printed, copied or published in any way, without permission by  Ohridnews.comИзвор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ

Соиграч на Филип Талески пред преселба во Партизан

Тимот на Партизан за следната сезона создава тим...

Фуксе Берлин по долга пауза се враќа во европската елита

На неколку кола пред крајот во најквалитетната лига...

Не го однесе клубот на Ф4 во ЛШ, па си заработи отказ

Скапиот проект на ЧСМ Букурешт петта сезона по...

Три екипи во битка за директен опстанок во елитата

Утре со натпреварот меѓу Скопје и Мулти Есенс...