Успешен настап на младата пијанистка Мазнејкова во Тирана

Успешен настап на младата пијанистка Мазнејкова во Тирана

Во организација на Македонскиот културно-информативен центар во Тирана, настапи млада пијанистка Ивана Мазнејкова, која го отвори фестивалот „Магична флејта“ во Тирана. Таа, пред многубројната публика се претстави со три дела од композиторот Сезар Франк.

Како што информираат од Македонскиот културно-информативен центар во Тирана, нејзиниот настап беше бравурозен, нежен и мајсторски, иако има само 16 години, на што публиката возврати со многу емоции. Директорот и композитор на фестивалот, Фатос Керимај, воодушевен пред публиката изјави: „Taa свири различно од сѐ што сум слушнал, јас и предвидувам блескава иднина“. Веднаш после настапот, мнозина од публиката, посакаа да се фотографираат со неа.

Македонскиот културно-информативен центар во Тирана, овој месец продолжува со своите активности, веќе на 27,28 и 29 октомври подготвува  „Денови на македонска култура во Корча“.

 


Post Views:
107

Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ