ОХРИД 2023: Убавата страна на турнирот (ФОТО)

Охрид во изминатите четири дена беше во центарот на вниманието на ракометната јавност со второто издание на меморијалниот турнир „Крсте Андоновски“.

Покрај ракометните натпревари, вниманието на присутните го привлекуваа и трите физиотерапевтки на Голден Арт и Бутел Скопје.

Во Македонија не е невообичаено е да има машки физиотерапевти во женски клубови, но досега не беше честа практика да има дами во машки клубови.

Драгана Тодорова и Марија Танчева кои работат во Голден Арт, како и Стефан Совтовска која е дел од Бутел Скопје, покажуваат дека и дамите се снаоѓат одлично во машките клубови.

Покрај нив три, од суперлигашките екипи во Македонија, уште Вардар има дама за физиотерапевт – Николина Бојаџиска.Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ