Женската лига во Македонија е аматерска – затоа има помал ваучер

Претставниците на женските клубови бараат приближување на ваучерите на исто ниво, бидејќи трошоците за натпреварување на женските клубови се исти како кај машките, па и за сите други административни работи.

Претставникот на Куманово побара на Собранието на РФМ да има приближување на висината на ваучерите, па дури и изедначување. Но, од Агенцијата за млади и спорт стигна објаснување зошто е тоа така и до кога ќе биде таа разлика

„Женската Супер лига е запишана во РФМ како аматерска и затоа ваучерот е помал. Ако сакаме да биде професионална тогаш треба клубовите да бидат Акционерски друштва. Сега имае сличен проблем со женската кошаркарска лига. Висната на ваучерот ќе оди нагоре, и ќе продолжиме, но дека ќе имаме некое изедначување н еверувам, изјави Наумче Мојсовски, директорот на АМС.Извор

Најново

ПОВРЗАНИ ОБЈАВИ
КОЛУМНИ

Песот на Бајден ги каснал тајните агенти најмалку 24 пати

Кучето Командер на американскиот претседател Џо Бајден каснало агенти...

„Кога на вашите им викате „јас и Оливер се обезбедивме“ ЈАСНО ИМ Е ДЕКА ГИ ГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ“

Во однос на апанажата, кога вашите членови, симпатизери, луѓето...

За оваа изненадувачка придобивка од водата за пиење ретко се зборува

131 Знаеме дека не можете да живеете без вода. Тоа...